• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 17.30
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

 

 

Artikelen 61 tot 75 van 565 in totaal

 1. Cassina L42

  Cassina L42 Acute Low Table

  Cassina L42 Acute Low Table Ontwerp: Rodolfo Dordoni (2020) CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Cassina
 2. Flexform Any Day

  Flexform Any Day bijzettafel

  Flexform Any Day bijzettafel Ontwerp: Christophe Pillet (2020) Van der Donk is officieel Flexform dealer. 
 3. B&B Italia Spool B&B Italia Spool

  B&B Italia Spool bijzettafel

  B&B Italia Spool bijzettafel Ontwerp: Piero Lissoni (2019)  Leverbaar in 18 kleuren CBW garantie Van der Donk is officieel B&B Italia dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 4. Flexform Mate pouf tijdschriftenrek Flexform Mate pouf tijdschriftenrek

  Flexform Mate pouf - tijdschriftenrek

  Flexform Mate pouf - tijdschriftenrek Flexform Mate is een uitzonderlijk object met een dubbele functie, het kan namelijk worden gebruikt als tafelblad of als tijdschriftenrek. Het frame is gemaakt van metaal en het bovenste deel bestaat uit soepel, handgeweven rundleder. Ontwerp: Christophe Pillet (2021) Van der Donk is officieel Flexform dealer. 
 5. Minotti Cesar bijzettafel Minotti Cesar bijzettafel

  Minotti Cesar bijzettafel

  Minotti Cesar bijzettafel 2 modellen. 14 verschillende kleuren. Afwerking hoogglans lak. Leverbaar vanaf € 757,- Van der Donk interieur is officieel Minotti Concept Store CBW garantie
 6. Minotti Leger bijzettafel Minotti Leger bijzettafel

  Minotti Leger bijzettafel

  Minotti Leger bijzettafel 2 hoogtes leverbaar afwerking blad in metaal, walnoot of zwart leder. afwerking frame in metaal of zwart gelakt. Van der Donk is officieel Minotti dealer. Onze nauwe samenwerking met de fabrikant garandeert  jarenlang zorgeloos wonen. CBW garantie
 7. Flexform Kidd bijzettafel Flexform Kidd bijzettafel

  Flexform Kidd bijzettafel

  Flexform Kidd bijzettafels Ontwerp: Antonio Citterio Leverbaar in 3 maten en diverse uitvoeringen Van der Donk is officieel Flexform dealer. 
 8. Rolf Benz 8480 Rolf Benz 8480

  Rolf Benz 8480 bijzettafel

  Rolf Benz 8480 bijzettafel Robuust Essen tafelblad Mooi fragiel frame Verschillende hoogte leverbaar: 38 of 49 centimeter CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Rolf Benz design meubelen
 9. Minotti aeron vrijstaand 1 Minotti aeron vrijstaand 1

  Minotti Aeron

  Minotti Aeron Ontwerp: Rodolfo Dordoni (2016) Hoogglans gelakte tafels Verschillende afmetingen leverbaar van 32 tot 62 cm in diameter Van der Donk interieur is officieel Minotti Concept Store CBW garantie
 10. B&B Italia Awa bijzettafel sfeer B&B Italia Awa bijzettafel sfeer

  B&B Italia Awa bijzettafel

  B&B Italia Awa bijzettafel Ontwerp: Naoto Fukasawa CBW garantie Van der Donk is officieel B&B Italia dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 11. Maxalto Elios bijzettafel Maxalto Elios bijzettafel

  Maxalto Elios bijzettafel

  Maxalto Elios bijzettafel Ontwerp: Antonio Citterio (2002) CBW garantie Van der Donk is officieel Maxalto dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 12. Leolux Liliom vrijstaand Leolux Liliom vrijstaand

  Leolux Liliom salontafel

  Leolux Liliom bijzettafel Ontwerp: Norbert Beck, 2010 Verschillende maten mogelijk Hoogte varrierend van 35 cm tot 58 cm CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux
 13. Minotti Song product foto Minotti Song product foto

  Minotti Song

  Minotti Song Salon en bijzettafel serie Zeer veel verschillende vormen en afmetingen. Diverse afwerkingen van bladen mogelijk. CBW garantie Van der Donk interieur is officieel Minotti Concept Store.
 14. B&B Italia Charles salontafel B&B Italia Charles salontafel

  B&B Italia Charles salontafel

  B&B Italia Charles salontafel De Charles salontafel van B&B Italia is helaas niet meer in collectie. Bekijk hier de volledige collectie van B&B Italia
 15. linteloo manhattan salontafel linteloo manhattan salontafel

  Linteloo Manhattan salontafel

  Linteloo salontafel Manhattan Afm.142 x 131 x 33h cm  Ontwerper: Roderick Vos Afmetingen: 131,5 x 142 cm, hoogte 33 cm Levertijd: ongeveer 8 weken. Uitvoeringen: Naturel en Slate Grey Van der Donk interieur is officieel Linteloo dealer
 

 

Artikelen 61 tot 75 van 565 in totaal

Design tafels | Van der Donk interieur

centraal punt in het dagelijks leven

Over smaak valt te twisten, maar niet over de kwaliteit van design tafels. Die kwaliteit komt tot uitdrukking in het ontwerp, in zijn belijning en vorm, in de materiaalkeuze en de afwerking. Of design tafels van kunststof, hout, glas of metaal is vervaardigd, maakt voor de kwaliteit van het design niet uit. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die bij de vormgeving, materiaalbewerking en afwerking een belangrijke rol spelen en een design tafel een uitstraling van onmiskenbare kwaliteit verlenen.

Vorm volgt functie: design tafels

Net als de haard, hebben design tafels altijd een centrale plaats ingenomen in het dagelijks leven. De tafel zelf was nooit gebonden aan rangen of standen: voor arm en rijk vervulde hij dezelfde functie. Aan een eetkamertafel werd gegeten, gewerkt en gepraat of vergaderd. Een salon- of bijzettafel diende om een hapje of een drankje op te zetten of een boek of tijdschrift bij de hand te hebben. Alleen aan de uitvoering viel af te lezen of een tafel afkomstig was uit een groot herenhuis of een bescheiden arbeiderswoning. Nog steeds heeft de tafel dezelfde functie in het interieur. En ook nu is aan de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering te zien of het een design tafel is of een massaal geproduceerd trendmeubel dat vaak snel weer vervangen wordt.

‘Vorm volgt functie’ is het credo van veel ontwerpers van design tafels. De functie van design tafels is van grote invloed op vorm van het ontwerp. Een eetkamertafel heeft uiteraard een andere functie dan een bijzet- of salontafel en die functie is bepalend voor de grootte en de hoogte van de design tafels. De speelruimte voor de designer zit in de keuze van de vorm: rond, vierkant, rechthoekig, ovaal of anderszins. In het aantal poten, variërend van één tot meer. In de materiaalkeuze: hout, glas, metaal, kunststof. In de afwerking van de materialen: mat, satijn, hoogglanzend, gelakt, gebeitst of gecoat. En in de combinatie van verschillende materialen, zoals glas of kunststof  in combinatie met staal of hout.

Trends in materiaalkeuze voor design tafels

Er zijn duidelijke trends te bespeuren in design tafels. Vooral puur, natuurlijk hout als materiaal is momenteel erg in trek bij Nederlandse top designers als Gijs PapavoineHenk VosHan van der DonkGjalt Pilat en Piet Boon.

Neem bijvoorbeeld de Jonas en de Hindrik Langshout, twee kloek gevormde design tafels van de Friese design meubelfabrikant Pilat&Pilat. Kenmerkend voor de designcollectie van Pilat&Pilat is dat elk houten meubel zich onderscheidt door een tijdloze rust en eenvoud, pure vormgeving en duurzaamheid. Pilat&Pilat design tafels ontlenen hun kracht aan de ordening en repeterende werking van sterke horizontale en verticale lijnen. De houtverbindingen zijn als beeldend element zichtbaar en geven de design meubelen een geheel eigen uitstraling.

Puur, natuurlijk hout

De Jonas is een samengestelde massief houten design tafel die uit twee delen bestaat. Het derde deel is een eveneens massief houten bank die aan de muur verankerd wordt. Kenmerkend is de tijdloze, pure uitstraling en de simpele, strakke belijning van de design tafel. Hindrik Langshout design tafels ontlenen hun naam aan de manier waarop het hout is gezaagd: in de lengterichting van de boom, dus langshout. Deze langshouten design tafels onderscheiden zich door zijn uiterst simpele lijnen. De Hindrik Langshout is ook verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel. 

Ook de Linteloo Aras  design tafels zijn een bijzondere, maar mooie verschijning. De eettafel is ontworpen door Henk Vos, Vos heeft er voor gekozen om veel verschillende houtsoorten in zijn tafel te verwerken. Dit maakt de Aras design tafel van Linteloo uniek. Of neem de Linteloo Space design tafel is ontworpen door Linteloo Lab in samenwerking met Han van der Donk. De Space is uitstekend geschikt om lang na te tafelen, want dankzij de unieke poten biedt de Space eettafel veel beenruimte. Bovendien is er genoeg ruimte voor mooie comfortabele eetkamerstoelen.

De Montis Wang van Gijs Papavoine is zo op het oog een eenvoudige houten design tafel, maar onderscheidt zich als design tafel door de perfecte symmetrie en pure vorm. De wangen van deze design tafels zijn even dik en breed als het tafelblad. Bovendien hebben deze design tafels prachtige tandverbindingen tussen blad en zijwangen. De Wang is leverbaar in noten- en eikenhouten fineer. Het eiken fineer is blank, geborsteld of gebeitst in carbon leverbaar. De IDS,  een in massief eiken uitgevoerde eetkamertafel uit de designcollectie Piet Boon Zone, heeft een kruispoot die is geïnspireerd op de stand van de benen van een schaatser die aan de start staat, klaar om weg te sprinten. Deze design tafels zijn verkrijgbaar met een ovaalvormig, vierkant, rond of rechthoekig blad.

Blend van materialen

Zelfs één materiaalsoort – in dit geval hout – levert ontwerpers een wereld aan design mogelijkheden. Maar ontwerpers van design tafels gebruiken ook vaak een combinatie van materialen. Een mooi voorbeeld daarvan dateert uit 1928 toen Le Corbusier zijn voor die tijd zeer revolutionair vormgegeven serie LC-design meubelen presenteerde, waaronder de LC6. Deze classic heeft een mat zwart gelakt onderstel, gemaakt van de originele ovale stalen buis. Daarop is een 19 mm dik glazen tafelblad aangebracht die verstelbaar is in hoogte en desgewenst in gezandstraald glas leverbaar is.

Ook MDF Italia, de bekende Italiaanse fabrikant van design meubelen, levert design tafels die van een uitgekiende combinatie van duurzame materialen zijn gemaakt. Zoals de Tense design tafel, ontworpen door P&M Cazzaniga. Het 35 mm dikke tafelblad bestaat uit een aluminium frame, gevuld met polystyreen en bedekt met een 3 mm dikke plaat acrylhars. De poten zijn gemaakt van roestvrij staal en bekleed met hetzelfde acrylhars, waardoor het lijkt of de tafel uit één materiaal is vervaardigd. Of neem de Ext Table van MDF Italia, ontworpen door de vermaarde Italiaanse designer Bruno Fattorini. De Ext is naar wens te verlengen met losse bladen aan één of aan beide uiteinden van de tafel. Het aluminium frame is met of zonder kleurlak (wit, middelgrijs, antraciet of rood) leverbaar. De duurzame, krasbestendige standaard tafelbladen en losse tafelbladdelen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren.

 


test