• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 17.30
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

 

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 

Artikelen 1 tot 15 van 565 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Moooi Urbanhike

  Moooi Urbanhike

  Moooi Urbanhike Ontworpen door Marcel Wanders 2012 Materiaal chroom met noten hout Bij de levering zitten 7 emblemen
 2. Arco model Slim eetkamertafel Arco model Slim eetkamertafel

  Arco Slim tafel

  Arco Slim Tijdelijke actie  uitvoeringen 30 oak natural (P of N-lak) & 33 oak black (P of N-lak) 210 x 90 x 75 cm nu voor €2295,- 240 x 90 x 75 cm nu voor €2475,- Ontwerp: Berjan Pot (2006) Ultradunne tafel Poten en tafelblad 2,8 cm dik Op maat leverbaar Hoogte onderzijde tafel 72,2 cm. CBW garantie De mogelijkheden van dit model zijn uitgebreid en kunnen onmogelijk op deze website worden getoond. Een afspraak met eventueel Interieuradvies werkt vaa
 3. Arco base Arco base

  Arco Base

  Arco Base eetkamertafel Ontwerp Jorre van Ast Massief hout. Verschillende afmetingen mogelijk. Verschillende houtsoorten en afwerkingen mogelijk. Van der Donk interieur is officieel Arco dealer. Te zien in Gorinchem.
 4. Arco Steel table Arco Steel table

  Arco Steel table

  Arco Steel table Dit model is helaas uit de collectie verschillende maten 200 cm of 240 cm industrieel karakter materiaal: staal en hout Van der Donk interieur is officieel Arco dealer
 5. Arco Essenza Arco Essenza

  Arco Essenza

  Arco Essenza tafel Ontwerp: Willem van Ast (1999) Leverbaar in 7 verschillende maten De mogelijkheden van dit model zijn uitgebreid en kunnen onmogelijk op deze website worden getoond. Een afspraak met eventueel Interieuradvies werkt vaak verhelderend. Van der Donk is officieel Arco dealer.   
 6. Arco Extenso Arco Extenso

  Arco Extenso

  Arco Extenso II tafel Opruiming showroommodel Van €4.600,- voor €3.450,- Eiken duramas Uitschuifbaar tot 344 cm uitschuifblad mogelijk 240/344 x 100 x H75cm Van der Donk is officieel Arco dealer. 
 7. Arco Nomad Arco Nomad

  Arco Nomad

  Arco Nomad tafel Dit model is helaas uit de collectie ontwerp: Jorre van Ast verkrijgbaar in eikenfineer, massief eiken en Amerikaans noten makkelijk te verplaatsen Van der Donk is officieel Arco dealer. 
 8. Arco Balance Arco Balance

  Arco Balance

  Arco Balance eettafel ontwerp: Arnold Merckx toepasbaar in woonkamer/eetkamer leverbaar in verschillende afmetingen blad: fineer of massief kolom: fineer of lak voet: beton of aluminium uitschuifblad mogelijk Van der Donk is officieel Arco dealer. 
 9. Arco Fat Arco Fat

  Arco Fat

  Arco Fat table De Arco Fat tafel is helaas uit collectie en dus niet meer leverbaar. Bekijk de collectie Arco meubelen
 10. Arco Lance Arco Lance

  Arco Lance

   Arco Lance tafel dit model is helaas uit de collectie verschillende onderstellen leverbaar verkrijgbaar in eiken, Amerikaans noten of olijfessen afmetingen tussen 80 cm en 280 cm Van der Donk is officieel Arco dealer. 
 11. Arco Slim+ tafel

  Arco Slim+ tafel

  Arco Slim+ tafel Ontwerp: Bertjan Pot toepasbaar in eetkamer,vergaderzaal, werkplek materiaal: eiken Van der Donk interieur is officieel Arco dealer
 12. Arco Spazio tafel Arco Spazio tafel

  Arco Spazio tafel

  Actie: Lever uw oude eettafel in én krijg 15% korting op een nieuwe Arco tafel. Arco zorgt er vervolgens voor, in samenwerking met 100% Kringloop, dat uw geliefde eettafel een tweede leven krijgt!  verschillende houtsoorten blad fineer of massief uitschuifoptie mogelijk Van der Donk interieur is officieel Arco dealer Bekijk hier de actievoorwaarden
 13. Arco Transit tafel Arco Transit tafel

  Arco Transit tafel

    leverbaar in fineer, massief of hpl poten zijn gelakt ontwerp: Arco Design Studio Van der Donk interieur is officieel Arco dealer
 14. Arco Vista tafel Arco Vista tafel

  Arco Vista tafel

   Arco Vista Tafel Dit model is helaas uit de collectie Ontwerp: Arco Design Team toepasbaar als eettafel of werktafel blad: fineer of massief Van der Donk interieur is officieel Arco dealer 
 15. Arco Icon Desk

  Arco Icon Desk

  Helaas is dit model niet meer leverbaar.
 

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 

Artikelen 1 tot 15 van 565 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Design tafels | Van der Donk interieur

centraal punt in het dagelijks leven

Over smaak valt te twisten, maar niet over de kwaliteit van design tafels. Die kwaliteit komt tot uitdrukking in het ontwerp, in zijn belijning en vorm, in de materiaalkeuze en de afwerking. Of design tafels van kunststof, hout, glas of metaal is vervaardigd, maakt voor de kwaliteit van het design niet uit. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die bij de vormgeving, materiaalbewerking en afwerking een belangrijke rol spelen en een design tafel een uitstraling van onmiskenbare kwaliteit verlenen.

Vorm volgt functie: design tafels

Net als de haard, hebben design tafels altijd een centrale plaats ingenomen in het dagelijks leven. De tafel zelf was nooit gebonden aan rangen of standen: voor arm en rijk vervulde hij dezelfde functie. Aan een eetkamertafel werd gegeten, gewerkt en gepraat of vergaderd. Een salon- of bijzettafel diende om een hapje of een drankje op te zetten of een boek of tijdschrift bij de hand te hebben. Alleen aan de uitvoering viel af te lezen of een tafel afkomstig was uit een groot herenhuis of een bescheiden arbeiderswoning. Nog steeds heeft de tafel dezelfde functie in het interieur. En ook nu is aan de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering te zien of het een design tafel is of een massaal geproduceerd trendmeubel dat vaak snel weer vervangen wordt.

‘Vorm volgt functie’ is het credo van veel ontwerpers van design tafels. De functie van design tafels is van grote invloed op vorm van het ontwerp. Een eetkamertafel heeft uiteraard een andere functie dan een bijzet- of salontafel en die functie is bepalend voor de grootte en de hoogte van de design tafels. De speelruimte voor de designer zit in de keuze van de vorm: rond, vierkant, rechthoekig, ovaal of anderszins. In het aantal poten, variërend van één tot meer. In de materiaalkeuze: hout, glas, metaal, kunststof. In de afwerking van de materialen: mat, satijn, hoogglanzend, gelakt, gebeitst of gecoat. En in de combinatie van verschillende materialen, zoals glas of kunststof  in combinatie met staal of hout.

Trends in materiaalkeuze voor design tafels

Er zijn duidelijke trends te bespeuren in design tafels. Vooral puur, natuurlijk hout als materiaal is momenteel erg in trek bij Nederlandse top designers als Gijs PapavoineHenk VosHan van der DonkGjalt Pilat en Piet Boon.

Neem bijvoorbeeld de Jonas en de Hindrik Langshout, twee kloek gevormde design tafels van de Friese design meubelfabrikant Pilat&Pilat. Kenmerkend voor de designcollectie van Pilat&Pilat is dat elk houten meubel zich onderscheidt door een tijdloze rust en eenvoud, pure vormgeving en duurzaamheid. Pilat&Pilat design tafels ontlenen hun kracht aan de ordening en repeterende werking van sterke horizontale en verticale lijnen. De houtverbindingen zijn als beeldend element zichtbaar en geven de design meubelen een geheel eigen uitstraling.

Puur, natuurlijk hout

De Jonas is een samengestelde massief houten design tafel die uit twee delen bestaat. Het derde deel is een eveneens massief houten bank die aan de muur verankerd wordt. Kenmerkend is de tijdloze, pure uitstraling en de simpele, strakke belijning van de design tafel. Hindrik Langshout design tafels ontlenen hun naam aan de manier waarop het hout is gezaagd: in de lengterichting van de boom, dus langshout. Deze langshouten design tafels onderscheiden zich door zijn uiterst simpele lijnen. De Hindrik Langshout is ook verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel. 

Ook de Linteloo Aras  design tafels zijn een bijzondere, maar mooie verschijning. De eettafel is ontworpen door Henk Vos, Vos heeft er voor gekozen om veel verschillende houtsoorten in zijn tafel te verwerken. Dit maakt de Aras design tafel van Linteloo uniek. Of neem de Linteloo Space design tafel is ontworpen door Linteloo Lab in samenwerking met Han van der Donk. De Space is uitstekend geschikt om lang na te tafelen, want dankzij de unieke poten biedt de Space eettafel veel beenruimte. Bovendien is er genoeg ruimte voor mooie comfortabele eetkamerstoelen.

De Montis Wang van Gijs Papavoine is zo op het oog een eenvoudige houten design tafel, maar onderscheidt zich als design tafel door de perfecte symmetrie en pure vorm. De wangen van deze design tafels zijn even dik en breed als het tafelblad. Bovendien hebben deze design tafels prachtige tandverbindingen tussen blad en zijwangen. De Wang is leverbaar in noten- en eikenhouten fineer. Het eiken fineer is blank, geborsteld of gebeitst in carbon leverbaar. De IDS,  een in massief eiken uitgevoerde eetkamertafel uit de designcollectie Piet Boon Zone, heeft een kruispoot die is geïnspireerd op de stand van de benen van een schaatser die aan de start staat, klaar om weg te sprinten. Deze design tafels zijn verkrijgbaar met een ovaalvormig, vierkant, rond of rechthoekig blad.

Blend van materialen

Zelfs één materiaalsoort – in dit geval hout – levert ontwerpers een wereld aan design mogelijkheden. Maar ontwerpers van design tafels gebruiken ook vaak een combinatie van materialen. Een mooi voorbeeld daarvan dateert uit 1928 toen Le Corbusier zijn voor die tijd zeer revolutionair vormgegeven serie LC-design meubelen presenteerde, waaronder de LC6. Deze classic heeft een mat zwart gelakt onderstel, gemaakt van de originele ovale stalen buis. Daarop is een 19 mm dik glazen tafelblad aangebracht die verstelbaar is in hoogte en desgewenst in gezandstraald glas leverbaar is.

Ook MDF Italia, de bekende Italiaanse fabrikant van design meubelen, levert design tafels die van een uitgekiende combinatie van duurzame materialen zijn gemaakt. Zoals de Tense design tafel, ontworpen door P&M Cazzaniga. Het 35 mm dikke tafelblad bestaat uit een aluminium frame, gevuld met polystyreen en bedekt met een 3 mm dikke plaat acrylhars. De poten zijn gemaakt van roestvrij staal en bekleed met hetzelfde acrylhars, waardoor het lijkt of de tafel uit één materiaal is vervaardigd. Of neem de Ext Table van MDF Italia, ontworpen door de vermaarde Italiaanse designer Bruno Fattorini. De Ext is naar wens te verlengen met losse bladen aan één of aan beide uiteinden van de tafel. Het aluminium frame is met of zonder kleurlak (wit, middelgrijs, antraciet of rood) leverbaar. De duurzame, krasbestendige standaard tafelbladen en losse tafelbladdelen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren.

 


test