• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 17.30
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

Winkelen per
 

 

Artikelen 1 tot 15 van 23 in totaal

 1. Baxter Printable product Baxter Printable product

  Baxter Printable

   Baxter Printable Ontwerp: Aurel & Draga Van der Donk interieur is officieel dealer van Baxter meubelen CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 2. Baxter Rail Baxter Rail

  Baxter Rail salontafel

  Baxter Rail salontafel Ontwerp: Federico Peri (2018) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 3. Baxter Organique Baxter Organique

  Baxter Organique salontafel

  Baxter Organique Ontwerp: Draga e Aurel(2014) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 4. Baxter Loren Baxter Loren

  Baxter Loren

  Baxter Loren Ontwerp: Draga E Aurel (2014) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 5. Baxter Jenga Baxter Jenga

  Baxter Jenga salontafel

  Baxter Jenga salontafels Dit model is helaas uit de collectie Ontwerp: Draga e Aurel (2015) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 6. Baxter Lagos tafel Baxter Lagos tafel

  Baxter Lagos

  Baxter Lagos tafel Ontwerp: Baxter P (2016) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 7. Baxter Selene tafel Baxter Selene tafel

  Baxter Selene tafel

  Baxter Selene tafel Ontwerp: Hagit Pincovici (2018) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 8. Baxter Romeo tafel Baxter Romeo tafel

  Baxter Romeo tafel

  Baxter Romeo tafel Ontwerp: Roberto Lazzeroni (2014) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 9. Moroso Net tafel Moroso Net tafel

  Moroso Net table

  Moroso Net table Ontwerp: Benjamin Hubert (2013) CBW garantie Van der Donk, officieel Moroso dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 10. Baxter Fany tafel product foto Baxter Fany tafel product foto

  Baxter Fany tafel

  Baxter Fany tafel Baxter Fany is een imposante eettafel met kenmerkende vierkante poten. Het blad is uitgevoerd in glas dat met een techniek is bewerkt om een uniek, imperfect oppervlak te krijgen. Ontwerp: Christophe Delcourt (2021) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 11. Baxter Pilar bijzettafel Baxter Pilar bijzettafel

  Baxter Pilar bijzettafel

  Baxter Pillar  Baxter Pilar is een serie bijzettafels in zandcement. De tafels zijn verkrijgbaar in zes verschillende afmetingen, welke mooi met elkaar zijn te combineren. Ontwerp: Baxter P (2021) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 12. Baxter ellipse tafel vrijstaand Baxter ellipse tafel vrijstaand

  Baxter Ellipse eettafel

  Baxter Ellipse eettafel Baxter Peri Ontwerp: Federico Peri (2021) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 13. Baxter Jupiter tafel Baxter Jupiter tafel

  Baxter Jupiter tafel

  Baxter Jupiter tafel Baxter Jupiter is een eetkamertafel, ontworpen door Studiopepe met onderscheidende strakke, formele lijnen en verkrijgbaar in drie afwerkingen. Ontwerp: StudioPepe (2021) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 14. Baxter Ellipse Light Up vrijstaand Baxter Ellipse Light Up vrijstaand

  Baxter Ellipse Light Up

  Baxter Ellipse Light Up Baxter Ellipse Light up is een bureau/kaptafel naar ontwerp van Federico Peri. Het natuurstenen blad met afgeronde hoeken is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en het onderstel is bekleed met exclusief Baxter leder. Kenmerkend voor dit ontwerp is de Satin Brass gecoate rechthoekige vorm, die als poot dient, maar ook als verlichtings element.  Ontwerp: Federico Peri (2021) CBW garantie Van der Donk, officieel Baxter dealer Maak een af
 15. Baxter Allure salontafel Baxter Allure salontafel

  Baxter Allure salontafel

  Baxter Allure salontafel
 

 

Artikelen 1 tot 15 van 23 in totaal

Design tafels | Van der Donk interieur

centraal punt in het dagelijks leven

Over smaak valt te twisten, maar niet over de kwaliteit van design tafels. Die kwaliteit komt tot uitdrukking in het ontwerp, in zijn belijning en vorm, in de materiaalkeuze en de afwerking. Of design tafels van kunststof, hout, glas of metaal is vervaardigd, maakt voor de kwaliteit van het design niet uit. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die bij de vormgeving, materiaalbewerking en afwerking een belangrijke rol spelen en een design tafel een uitstraling van onmiskenbare kwaliteit verlenen.

Vorm volgt functie: design tafels

Net als de haard, hebben design tafels altijd een centrale plaats ingenomen in het dagelijks leven. De tafel zelf was nooit gebonden aan rangen of standen: voor arm en rijk vervulde hij dezelfde functie. Aan een eetkamertafel werd gegeten, gewerkt en gepraat of vergaderd. Een salon- of bijzettafel diende om een hapje of een drankje op te zetten of een boek of tijdschrift bij de hand te hebben. Alleen aan de uitvoering viel af te lezen of een tafel afkomstig was uit een groot herenhuis of een bescheiden arbeiderswoning. Nog steeds heeft de tafel dezelfde functie in het interieur. En ook nu is aan de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering te zien of het een design tafel is of een massaal geproduceerd trendmeubel dat vaak snel weer vervangen wordt.

‘Vorm volgt functie’ is het credo van veel ontwerpers van design tafels. De functie van design tafels is van grote invloed op vorm van het ontwerp. Een eetkamertafel heeft uiteraard een andere functie dan een bijzet- of salontafel en die functie is bepalend voor de grootte en de hoogte van de design tafels. De speelruimte voor de designer zit in de keuze van de vorm: rond, vierkant, rechthoekig, ovaal of anderszins. In het aantal poten, variërend van één tot meer. In de materiaalkeuze: hout, glas, metaal, kunststof. In de afwerking van de materialen: mat, satijn, hoogglanzend, gelakt, gebeitst of gecoat. En in de combinatie van verschillende materialen, zoals glas of kunststof  in combinatie met staal of hout.

Trends in materiaalkeuze voor design tafels

Er zijn duidelijke trends te bespeuren in design tafels. Vooral puur, natuurlijk hout als materiaal is momenteel erg in trek bij Nederlandse top designers als Gijs PapavoineHenk VosHan van der DonkGjalt Pilat en Piet Boon.

Neem bijvoorbeeld de Jonas en de Hindrik Langshout, twee kloek gevormde design tafels van de Friese design meubelfabrikant Pilat&Pilat. Kenmerkend voor de designcollectie van Pilat&Pilat is dat elk houten meubel zich onderscheidt door een tijdloze rust en eenvoud, pure vormgeving en duurzaamheid. Pilat&Pilat design tafels ontlenen hun kracht aan de ordening en repeterende werking van sterke horizontale en verticale lijnen. De houtverbindingen zijn als beeldend element zichtbaar en geven de design meubelen een geheel eigen uitstraling.

Puur, natuurlijk hout

De Jonas is een samengestelde massief houten design tafel die uit twee delen bestaat. Het derde deel is een eveneens massief houten bank die aan de muur verankerd wordt. Kenmerkend is de tijdloze, pure uitstraling en de simpele, strakke belijning van de design tafel. Hindrik Langshout design tafels ontlenen hun naam aan de manier waarop het hout is gezaagd: in de lengterichting van de boom, dus langshout. Deze langshouten design tafels onderscheiden zich door zijn uiterst simpele lijnen. De Hindrik Langshout is ook verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel. 

Ook de Linteloo Aras  design tafels zijn een bijzondere, maar mooie verschijning. De eettafel is ontworpen door Henk Vos, Vos heeft er voor gekozen om veel verschillende houtsoorten in zijn tafel te verwerken. Dit maakt de Aras design tafel van Linteloo uniek. Of neem de Linteloo Space design tafel is ontworpen door Linteloo Lab in samenwerking met Han van der Donk. De Space is uitstekend geschikt om lang na te tafelen, want dankzij de unieke poten biedt de Space eettafel veel beenruimte. Bovendien is er genoeg ruimte voor mooie comfortabele eetkamerstoelen.

De Montis Wang van Gijs Papavoine is zo op het oog een eenvoudige houten design tafel, maar onderscheidt zich als design tafel door de perfecte symmetrie en pure vorm. De wangen van deze design tafels zijn even dik en breed als het tafelblad. Bovendien hebben deze design tafels prachtige tandverbindingen tussen blad en zijwangen. De Wang is leverbaar in noten- en eikenhouten fineer. Het eiken fineer is blank, geborsteld of gebeitst in carbon leverbaar. De IDS,  een in massief eiken uitgevoerde eetkamertafel uit de designcollectie Piet Boon Zone, heeft een kruispoot die is geïnspireerd op de stand van de benen van een schaatser die aan de start staat, klaar om weg te sprinten. Deze design tafels zijn verkrijgbaar met een ovaalvormig, vierkant, rond of rechthoekig blad.

Blend van materialen

Zelfs één materiaalsoort – in dit geval hout – levert ontwerpers een wereld aan design mogelijkheden. Maar ontwerpers van design tafels gebruiken ook vaak een combinatie van materialen. Een mooi voorbeeld daarvan dateert uit 1928 toen Le Corbusier zijn voor die tijd zeer revolutionair vormgegeven serie LC-design meubelen presenteerde, waaronder de LC6. Deze classic heeft een mat zwart gelakt onderstel, gemaakt van de originele ovale stalen buis. Daarop is een 19 mm dik glazen tafelblad aangebracht die verstelbaar is in hoogte en desgewenst in gezandstraald glas leverbaar is.

Ook MDF Italia, de bekende Italiaanse fabrikant van design meubelen, levert design tafels die van een uitgekiende combinatie van duurzame materialen zijn gemaakt. Zoals de Tense design tafel, ontworpen door P&M Cazzaniga. Het 35 mm dikke tafelblad bestaat uit een aluminium frame, gevuld met polystyreen en bedekt met een 3 mm dikke plaat acrylhars. De poten zijn gemaakt van roestvrij staal en bekleed met hetzelfde acrylhars, waardoor het lijkt of de tafel uit één materiaal is vervaardigd. Of neem de Ext Table van MDF Italia, ontworpen door de vermaarde Italiaanse designer Bruno Fattorini. De Ext is naar wens te verlengen met losse bladen aan één of aan beide uiteinden van de tafel. Het aluminium frame is met of zonder kleurlak (wit, middelgrijs, antraciet of rood) leverbaar. De duurzame, krasbestendige standaard tafelbladen en losse tafelbladdelen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren.

 


test