• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 17.30
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

Winkelen per
 

 

11 artikel(en)

 1. Cassina Props Cassina Props

  Cassina 085 Props

  Cassina 085 Props Dit model is helaas uit de collectie Ontwerp: Konstantin Grcic (2016) Vervaardigd uit metaal Van der Donk interieur is officieel dealer van Cassina CBW garantie
 2. Cassina Boboli 467 Cassina Boboli 467

  Cassina 476 Boboli

  Cassina 476 Boboli low table Ontwerp: Rodolfo Dordoni (2019) Leverbaar in vele uitvoeringen CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Cassina
 3. Cassina 558 RONDOS Cassina 558 RONDOS

  Cassina 558 Rondos salontafel

  Cassina 558 Rondos salontafel Ontwerp: Patricia Urquiola (2020)  CBW garantie Van der Donk is officieel Cassina dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 4. Cassina Rio Cassina Rio

  Cassina 529 Rio

  Cassina 529 Rio Ontwerp: Charlotte Perriand (1962-2015)  CBW garantie Van der Donk is officieel Cassina dealer Maak een afspraak voor een compleet interieuradvies!
 5. Cassina Volage Ex-S salontafel

  Cassina VOLAGE EX-S salontafel

  Cassina VOLAGE EX-S salontafel
 6. Cassina Cotone low salontafel marmer product foto

  Cassina Cotone salontafel

  Cassina Cotone salontafel
 7. Cassina Sengu coffee table product foto

  Cassina Sengu salontafel

  Cassina Sengu salontafel
 8. Cassina Lebeau

  Cassina Lebeau Wood salontafel

  Cassina Lebeau Wood salontafel
 9. Cassina Nest of tables productfoto set van 3

  Cassina Nest of tables

  Cassina Nest of tables
 10. Cassina Torei bijzettafels product foto Cassina Torei bijzettafels product foto

  Cassina Torei salontafel

  Cassina Torei salontafel
 11. Cassina Soft Corners bijzettafel

  Cassina Soft Corners bijzettafel

  Cassina Soft Corners bijzettafel
 

 

11 artikel(en)

Design salontafels

Afhankelijk van de functie waarvoor een tafel gebruikt wordt, is ook de verscheidenheid in soorten en maten van design salontafels groot. Denk aan het verschil in hoogte en oppervlak tussen een salon- of bijzettafel en een eetkamertafel. Denk aan het formaat, dat ook is afgestemd op de functie. Top designers weten hun vormentaal perfect af te stemmen op de functie en elk design een eigen signatuur te geven. Om een voorbeeld te noemen: de design salontafel ITSKE, het kleine zusje van de design eetkamertafel IDS. Top designer Piet Boon heeft de ITSKE design salontafel ook een kruispoot gegeven, maar het massief eikenhouten tafelblad loopt schuin af.

Wie de voorkeur heeft voor een mooie blend van materialen kiest de Lunar, een design salontafel ontworpen door Roderick Vos voor de bekende Nederlandse meubelfabrikant Designonstock.com. De Lunar heeft een notenhouten of eiken blad dat op stalen pootjes in de ruimte lijkt te zweven. Of de Wave design salontafel, ook ontworpen door Roderick Vos voor Designonstock.com. De Wave is een uiterst praktische design salontafel. De tafel ziet er prachtig uit en is dankzij het verdiepte deel in het bovenblad ook nog eens praktisch.. De aluminium gepolijste poten bieden in combinatie met het gerookte eiken een unieke uitstraling aan deze design salontafel.

Vormentaal design salontafels

Vorm volgt functie, maar bij sommige design salon- en bijzettafels lijkt dit principe door design meubelfabrikanten en hun designers te zijn losgelaten. Ze kiezen uit esthetisch oogpunt voor organische of geometrische vormen die nauwelijks in relatie lijken te staan tot de functie, maar die wel degelijk vervullen. Neem bijvoorbeeld de Leolux Magnolia salontafels met een tafelblad in de vorm van bloemen. Met deze lichte Magnolia design salontafeltjes, ontworpen door designer Arjan Moors voor de Nederlandse top design meubelfabrikant Leolux, is een compleet bloemenveld samen te stellen. De Leolux Magnolia bijzettafeltjes zijn leverbaar in twee hoogten, zodat ze handig over elkaar heen schuiven. Of de Leolux Gozo bijzettafel, ontworpen door Kai Stania. De Gozo is een mooi voorbeeld van Oosterse, organische vormgeving: vloeiend, golvend en zacht. De Gozo is in drie verschillende hoogten en met twee verschillende diameters leverbaar en de bekleding is aan te passen aan het interieur.

Geometrische ontwerpen hebben ook een grote aantrekkingskracht en horen als van nature bij een strak vormgegeven interieur met design meubels. Om wat voorbeelden te noemen: de Leolux Liliom salontafel is in een driehoekig en vierkant model leverbaar, in twee verschillende hoogten. De bladvormige tafelbladen van Norbert Beck’s ontwerp Liliom zijn leverbaar in massief hout, maar ook in gelakte of leren uitvoering om perfect aan te sluiten bij uw zitmeubelen. De Leolux Piombo salontafel, ontworpen door Wieneke van Gemeren, is veelhoekig. De Leolux Piombo is leverbaar als 6-hoekige of 7-hoekige salontafel. Deze design salontafeltjes zijn tegen elkaar aan te schuiven, waardoor steeds andere vormen ontstaan.

test