• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 17.30
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

Winkelen per
Meubel type
 1. bijzettafels (2)
 2. eettafels (8)
 3. salontafels (6)
Categorie
 1. Design salontafels (7)
 2. Design bijzettafels (2)
Merken
 1. Knoll International (10)
 2. Jori (2)
 3. Metaform (1)
 4. Moroso (2)
 5. Baxter (23)
 6. Maxalto (23)
 7. Kenneth Cobonpue (3)
 8. Rimadesio (2)
 9. Henge (32)
 10. Overgaard & Dyrman (1)
 11. Dami Luxury Interior (4)
 12. Qliv (5)
 13. Giorgetti (1)
 14. Minotti (80)
 15. Flexform (41)
 16. B&B Italia (47)
 17. Rolf Benz (69)
 18. Montis (8)
 19. Vitra (19)
 20. Leolux (16)
 21. DesignonStock.com (7)
 22. Linteloo (16)
 23. Riva 1920 (1)
 24. Living Divani (25)
 25. Piet Boon (4)
 26. Moooi (3)
 27. Pilat&Pilat (3)
 28. Room (2)
 29. MDF Italia (8)
 30. Cassina (25)
 31. Van Beek (3)
 32. Arco (10)
 33. KFF (12)
 34. Porro (27)
 35. van der donk (6)
Prijs
€ 0 € 2735 € 0 to € 2735
 

 

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

 1. Leolux Liliom vrijstaand Leolux Liliom vrijstaand

  Leolux Liliom salontafel

  Leolux Liliom bijzettafel Ontwerp: Norbert Beck, 2010 Verschillende maten mogelijk Hoogte varrierend van 35 cm tot 58 cm CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux
 2. Leolux Trovo salontafel Leolux Trovo salontafel

  Leolux Trovo salontafel

  Leolux Trovo De Leolux Trovo is helaas uit collectie en dus niet meer leverbaar. Bekijk de volledige Leolux collectie hier.
 3. Leolux Portello Leolux Portello

  Leolux Portello

  Leolux Portello Onderstel alu gepolijst of gelakt  Blad in hout of lak.
 4. Leolux Aditi salontafel Leolux Aditi salontafel

  Leolux Aditi salontafel

  Leolux Aditi salontafel Dit model is helaas niet meer leverbaar Ontwerp: Minimal Design (2002) Aditi wordt uitgevoerd in massief eiken (olie naturel of Pale White) of Amerikaans noten (olie of beits), of in lak. CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux.
 5. Leolux Coda Leolux Coda

  Leolux Coda

  ontwerp: Pascal Bosetti, 2018 Afmetingen salontafel 85x85x33 cm, De hogere bijzetter is 40x40x51 cm. Coda wordt uitgevoerd in de Leolux Epoxy kleuren.  CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux.
 6. Leolux Tampa trio Leolux Tampa trio

  Leolux Tampa

  Leolux Tampa Ontwerp: Beck Design, 2019 Verkrijgbaar in verschillende modellen en materialen Mooi met elkaar te combineren CBW garantie Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux.
 7. Leolux Cameleon vrijstaand Leolux Cameleon vrijstaand

  Leolux Cameleon eettafel

  Leolux Cameleon Dit model is helaas uit de collectie en dus niet meer na te bestellen Onderstel RVS blad mat glas Van der Donk is officieel dealer van Leolux
 8. Leolux Vivre Largo met stoelen Leolux Vivre Largo met stoelen

  Leolux Vivre Largo eettafel

  Leolux Vivre Largo Dit model is uit de collectie en dus helaas niet meer leverbaar CBW garantie
 9. Leolux Niobe eettafel Leolux Niobe eettafel

  Leolux Niobe eettafel

  Leolux Niobe eettafel Deze tafel is helaas uit collectie en dus niet meer leverbaar. 
 10. Leolux Indus vrijstaand Leolux Indus vrijstaand

  Leolux Indus eettafel

  Leolux Indus eettafel Deze Leolux eettafel is helaas uit collectie en niet meer leverbaar, bekijk hier alle andere Leolux tafels.
 11. Leolux Calbuca vrijstaand Leolux Calbuca vrijstaand

  Leolux Calbuco eettafel

  Leolux Calbuco eettafel Dit model is uit collectie en helaas niet meer leverbaar. Ontwerp: Hugo de Ruiter Uitschuifbaar, dus erg praktisch  Op laagste punt 67 cm hoog stalen of houten voet noten- of eiken fineer Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux CBW garantie
 12. Leolux Kalia eettafel Leolux Kalia eettafel

  Leolux Kalia eettafel

  Leolux Kalia eettafel Ontwerp: A Design Studio 190, 210, 240 of 280 centimeter lang Eikenhout Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux CBW garanite Ook zonder Logo leverbaar
 13. Leolux Ermione vrijstaand Leolux Ermione vrijstaand

  Leolux Ermione eettafel

  Leolux Ermione eettafel Ontwerp: A Design Studio, 2013 De Leolux Ermione is helaas uit collectie en dus niet meer leverbaar. (semi) massief eiken tafelblad Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux  CBW garantie
 14. leolux salus vrijstaand leolux salus vrijstaand

  Leolux Salus salontafel

  Leolux Salus  Ontwerp: Axel Enthoven Deze tafel is helaas uit collectie en dus niet meer leverbaar.
 15. Leolux Aurelio Leolux Aurelio

  Leolux Aurelio tafel

  Leolux Aurelio tafel Dit model is helaas uit de collectie Onterp: Hugo de Ruiter (2016) Massief houten tafel Van der Donk interieur is officieel dealer van Leolux CBW garantie
 

 

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

Design tafels | Van der Donk interieur

centraal punt in het dagelijks leven

Over smaak valt te twisten, maar niet over de kwaliteit van design tafels. Die kwaliteit komt tot uitdrukking in het ontwerp, in zijn belijning en vorm, in de materiaalkeuze en de afwerking. Of design tafels van kunststof, hout, glas of metaal is vervaardigd, maakt voor de kwaliteit van het design niet uit. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die bij de vormgeving, materiaalbewerking en afwerking een belangrijke rol spelen en een design tafel een uitstraling van onmiskenbare kwaliteit verlenen.

Vorm volgt functie: design tafels

Net als de haard, hebben design tafels altijd een centrale plaats ingenomen in het dagelijks leven. De tafel zelf was nooit gebonden aan rangen of standen: voor arm en rijk vervulde hij dezelfde functie. Aan een eetkamertafel werd gegeten, gewerkt en gepraat of vergaderd. Een salon- of bijzettafel diende om een hapje of een drankje op te zetten of een boek of tijdschrift bij de hand te hebben. Alleen aan de uitvoering viel af te lezen of een tafel afkomstig was uit een groot herenhuis of een bescheiden arbeiderswoning. Nog steeds heeft de tafel dezelfde functie in het interieur. En ook nu is aan de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering te zien of het een design tafel is of een massaal geproduceerd trendmeubel dat vaak snel weer vervangen wordt.

‘Vorm volgt functie’ is het credo van veel ontwerpers van design tafels. De functie van design tafels is van grote invloed op vorm van het ontwerp. Een eetkamertafel heeft uiteraard een andere functie dan een bijzet- of salontafel en die functie is bepalend voor de grootte en de hoogte van de design tafels. De speelruimte voor de designer zit in de keuze van de vorm: rond, vierkant, rechthoekig, ovaal of anderszins. In het aantal poten, variërend van één tot meer. In de materiaalkeuze: hout, glas, metaal, kunststof. In de afwerking van de materialen: mat, satijn, hoogglanzend, gelakt, gebeitst of gecoat. En in de combinatie van verschillende materialen, zoals glas of kunststof  in combinatie met staal of hout.

Trends in materiaalkeuze voor design tafels

Er zijn duidelijke trends te bespeuren in design tafels. Vooral puur, natuurlijk hout als materiaal is momenteel erg in trek bij Nederlandse top designers als Gijs PapavoineHenk VosHan van der DonkGjalt Pilat en Piet Boon.

Neem bijvoorbeeld de Jonas en de Hindrik Langshout, twee kloek gevormde design tafels van de Friese design meubelfabrikant Pilat&Pilat. Kenmerkend voor de designcollectie van Pilat&Pilat is dat elk houten meubel zich onderscheidt door een tijdloze rust en eenvoud, pure vormgeving en duurzaamheid. Pilat&Pilat design tafels ontlenen hun kracht aan de ordening en repeterende werking van sterke horizontale en verticale lijnen. De houtverbindingen zijn als beeldend element zichtbaar en geven de design meubelen een geheel eigen uitstraling.

Puur, natuurlijk hout

De Jonas is een samengestelde massief houten design tafel die uit twee delen bestaat. Het derde deel is een eveneens massief houten bank die aan de muur verankerd wordt. Kenmerkend is de tijdloze, pure uitstraling en de simpele, strakke belijning van de design tafel. Hindrik Langshout design tafels ontlenen hun naam aan de manier waarop het hout is gezaagd: in de lengterichting van de boom, dus langshout. Deze langshouten design tafels onderscheiden zich door zijn uiterst simpele lijnen. De Hindrik Langshout is ook verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel. 

Ook de Linteloo Aras  design tafels zijn een bijzondere, maar mooie verschijning. De eettafel is ontworpen door Henk Vos, Vos heeft er voor gekozen om veel verschillende houtsoorten in zijn tafel te verwerken. Dit maakt de Aras design tafel van Linteloo uniek. Of neem de Linteloo Space design tafel is ontworpen door Linteloo Lab in samenwerking met Han van der Donk. De Space is uitstekend geschikt om lang na te tafelen, want dankzij de unieke poten biedt de Space eettafel veel beenruimte. Bovendien is er genoeg ruimte voor mooie comfortabele eetkamerstoelen.

De Montis Wang van Gijs Papavoine is zo op het oog een eenvoudige houten design tafel, maar onderscheidt zich als design tafel door de perfecte symmetrie en pure vorm. De wangen van deze design tafels zijn even dik en breed als het tafelblad. Bovendien hebben deze design tafels prachtige tandverbindingen tussen blad en zijwangen. De Wang is leverbaar in noten- en eikenhouten fineer. Het eiken fineer is blank, geborsteld of gebeitst in carbon leverbaar. De IDS,  een in massief eiken uitgevoerde eetkamertafel uit de designcollectie Piet Boon Zone, heeft een kruispoot die is geïnspireerd op de stand van de benen van een schaatser die aan de start staat, klaar om weg te sprinten. Deze design tafels zijn verkrijgbaar met een ovaalvormig, vierkant, rond of rechthoekig blad.

Blend van materialen

Zelfs één materiaalsoort – in dit geval hout – levert ontwerpers een wereld aan design mogelijkheden. Maar ontwerpers van design tafels gebruiken ook vaak een combinatie van materialen. Een mooi voorbeeld daarvan dateert uit 1928 toen Le Corbusier zijn voor die tijd zeer revolutionair vormgegeven serie LC-design meubelen presenteerde, waaronder de LC6. Deze classic heeft een mat zwart gelakt onderstel, gemaakt van de originele ovale stalen buis. Daarop is een 19 mm dik glazen tafelblad aangebracht die verstelbaar is in hoogte en desgewenst in gezandstraald glas leverbaar is.

Ook MDF Italia, de bekende Italiaanse fabrikant van design meubelen, levert design tafels die van een uitgekiende combinatie van duurzame materialen zijn gemaakt. Zoals de Tense design tafel, ontworpen door P&M Cazzaniga. Het 35 mm dikke tafelblad bestaat uit een aluminium frame, gevuld met polystyreen en bedekt met een 3 mm dikke plaat acrylhars. De poten zijn gemaakt van roestvrij staal en bekleed met hetzelfde acrylhars, waardoor het lijkt of de tafel uit één materiaal is vervaardigd. Of neem de Ext Table van MDF Italia, ontworpen door de vermaarde Italiaanse designer Bruno Fattorini. De Ext is naar wens te verlengen met losse bladen aan één of aan beide uiteinden van de tafel. Het aluminium frame is met of zonder kleurlak (wit, middelgrijs, antraciet of rood) leverbaar. De duurzame, krasbestendige standaard tafelbladen en losse tafelbladdelen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren.

 


test